Decembrski izlet v Postojno


Ljubljana, Zagreb, Salzburg… Če bi v kakšnem kvizu morali nadaljevati niz, bi verjetno lahko le član našega društva imel pravilen odgovor: Postojna. Postojnska jama je bila namreč cilj našega četrtega, torej že kar tradicionalnega decembrskega izleta, ki smo ga opravili 27. 12. 2019.

Medtem, ko smo pretekla leta hodili po prednovoletnih sejmih, smo letos šli občudovat žive jaslice v tako fantastično okolje, kot ga lahko nudi le skrivnostna podzemna lepotica s svojo kuliso, ki jo je milijone let ustvarjala mati narava. Letos mineva že trideset let, odkar so prvič svetopisemske biblijske prizore postavili na 5 km dolgo pot po jami. Ob njej se je v 16 prizorih pojavilo kar 150 nastopajočih, v glavnem amaterskih igralcev, pa odličnih glasbenikov, izstopali pa so seveda trije odlični vokalisti: Nuša Derenda (Ave Maria), Luka Sešek (Sveta noč) in operna pevka Urška Kastelic (You raise me up). Njihovi glasovi so bili v čudovitih akustičnih dvoranah jame res angelski. Tako smo si vsi, ko smo se po dobri uri in pol vrnili na svetlo, bili enotni, da se nam je naša kraška lepotica, ki smo jo seveda vsi že večkrat obiskali, tokrat predstavila še v drugačni, še čudovitejši luči. Seveda, saj jo je razsvetljevalo kar 2100 dodatnih luči. Z eno besedo: pravljično.

Skupno druženje smo nato zaključili na turistični kmetiji Pri Malnarjevih v Slavini pri Prestranku. Tam so znali uspešno potešiti našo željo po dobri hrani (in pijači) in tako smo si  lahko le še zaželeli, da bi se tudi v letu 2020 zdravi in zadovoljni srečevali ob dogodkih, ki jih prireja naše društvo.

Srečno 2020.

Besedilo: Dušan Grešak Fotografije: Ciril Bec