Obisk Dewesofta


V četrtek, 14.4.2016, smo člani Zasavskega društva seniorjev menedžerjev in strokovnjakov obiskali zasavsko visoko tehnološko podjetje DEWESOFT, ki z lastnim znanjem osvaja svet. Njihovo poslanstvo je reševanje izzivov največjih svetovnih podjetij in organizacij pri različnih najzahtevnejših meritvah njihovih naprav, proizvodov, predvsem v letalski, avtomobilski, transportni in drugih industrijah, civilnem inženiringu in energetiki, s čimer so prisotni na svetovnih trgih v več kot 40 državah sveta.

Njihov 15 letni razvoj temelji na motu – biti najboljši v svetovni konkurenci. Vsi pokazatelji – finančni (z uvedenim dnevnim kontrolingom), kadrovski, inovacijski, razvojni in širitveni v vseh sistemih in  podsistemih njihovega delovanja kažejo na to, da so v tem uspešni. Mimogrede: v letu 2015 so ustvarili več dobička, kot so imeli v prvih sedmih letih delovanja skupnega prihodka.

Ustanovitelja DEWESOFT-a Jure Knez in Andrej Orožen svoje znanje delita med svoje sodelavce, skupaj ga nadgrajujejo in vedno znova iščejo nove izzive. Njihov nov vesoljski uspeh je, da so z evropsko vesoljsko agencij ESA sklenili pogodbo, vredno 3 mio evrov – naslednja tri leta jim bodo dobavljali merilne sisteme in opremo. Vodstvo DEWESOFT-a je teorijo vrhunskih teoretikov managementa v popolnosti preneslo v vsakdanje življenje in organizacijsko kulturo družbe. S tem so dokazali, da deluje – seveda s pravimi ljudmi, ki vrednote ŽIVIJO in ne samo o njih govorijo. Da se tega zavedajo, dokazuje tudi dejstvo, da so 31. marca 2016 ustanovili podjetje KATAPULT – družbo za spodbujanje podjetništva, ki jo vodi Jernej Pangeršič in ki bo pomagala pri odpiranju novih delovnih mest v Zasavju. S tem želijo pomagati mladim podjetnikom, ki potrebujejo pomoč, da pričnejo s svojo proizvodnjo.

Ogled DEWESOFT-a nas je navdušil. Naš predsednik Karel Vukovič se je zahvalil za sprejem in odlično vodenje direktorju Andreju Orožnu in Mihaelu- Mišu Gorniku in sklenil obisk z  mislijo, :”Zasavju se dobro piše, saj so kramp in lopato zamenjali  možgani, ki ustvarjajo dodano vrednost”.

Ana Režun

dewe4   dewe3   dewe2

dewe1   dewe5   dewe6