Letni občni zbor ZD SMS


V sredo, 17. junija 2020, smo  se (s trimesečno »koronsko« zamudo) v prostorih Gasilskega doma v Zagorju srečali člani Zasavskega društva seniorjev menedžerjev in strokovnjakov na šestem letnem zboru. Zbor je potekal po vseh pravilih: ugotovili smo sklepčnost (prisotnih je bilo 32 od 64 članov), potrdili smo realizacijo programa in finančno poslovanje v letu 2019 in soglasno sprejeli nov program za leto 2020. Ta bo seveda (zaradi nedelovanja društva v marcu, aprilu in maju) precej okrnjen, a jesensko delovanje bo vseeno precej raznoliko in bogato – če nas seveda ne bo doletel drugi val virusa. Smo pa bili ravno zato v načrtovanem programu bolj previdni in smo za vsak slučaj pripravili za septembrski izlet in novembrsko martinovanje tudi »plan b«.

Zbor sta pozdravila tudi dva častna gosta: podžupanja Občine Trbovlje Maja Krajnik in predsednik Posavskega društva seniorjev managerjev in strokovnjakov Viljem Glas.

Sledila je podelitev priznanja društva, ki ga je za aktivno in prizadevno delo v društvu prejel naš ustanovni član Franci Malgaj.

Kulturni program, za katerega vedno poskrbi naš Riko, je bil tokrat presenečenje. Ni pel sam, ampak se mu je pod njegovim vodstvom pridružilo še trinajst pevcev zbora Lipa s Trojan, ki so nam ubrano zapeli štiri pesmi.

Večer smo zaključili s prijetnim druženjem ob okusni hrani, ki so jo pripravili v gostilni Potrbin, pijači, za katero je poskrbel naš član Janez in z nekaterimi zdravimi sadnimi dobrinami s čemšeniškega (pa še katerega) konca, za kar je poskrbela Ana. Prijetno druženje, kot vedno.

Besedilo: Dušan Grešak Fotografije: Ciril Bec