Letni občni zbor ZD SMS


V sredo, 23. junija 2021, smo  se v prostorih Lovskega gradiča v Trbovljah srečali člani Zasavskega društva seniorjev menedžerjev in strokovnjakov na sedmem letnem zboru. Zbor je potekal po vseh pravilih: ugotovili smo sklepčnost (prisotnih je bilo 33 od 65 članov), potrdili smo realizacijo programa in finančno poslovanje v letu 2020 in soglasno sprejeli program dela za preostanek leta 2021. Žal za delo med zadnjima občnima zboroma ni bilo potrebno izgubljati veliko besed, saj nam je korona »ukradla« praktično celotno leto delovanja. Tako smo tudi za jesensko delovanje v tem letu kar prilagodili lanskoletni program in naše druženje bo jeseni precej raznoliko in bogato – če nas seveda ne bo doletel še kakšen val virusa.

Zbor sta pozdravila tudi dva častna gosta: direktorica GZS Zasavske gospodarske zbornice Tjaša Polc in predsednik Posavskega društva seniorjev managerjev in strokovnjakov Viljem Glas.

Sledila je podelitev priznanja društva, ki ga je za aktivno in prizadevno delo v društvu prejel naš ustanovni član Pavel Hacin.

Kulturni program, za katerega vedno poskrbi naš Riko, je bil tokrat zelo aktualen. S pomočjo harmonikarja Jerneja je najprej Sloveniji ob tridesetletnici zaželel Bodi zdrava, domovina (Avgusta Ipavca), nato pa smo imeli posebno čast, da smo bili prvi, ki smo slišali pesem Emila Eberla Mi Zasavci, ki bo predstavljena ob slovesnem odkritju spomenika rudarstvu v Zasavju (zdaj sicer bolj znanega pod imenom Prometej). Ker je naš predsednik Karel skromen človek, na tem mestu ne bomo posebej poudarjali njegovih zaslug za to, da spomenik stoji.

Večer smo zaključili s prijetnim druženjem ob okusni hrani in pijači, ki so jo pripravili v restavraciji  K5.

Prijetno druženje, morda še celo malo bolj kot v preteklih letih, saj smo že res pogrešali naša srečanja.

Besedilo: Dušan Grešak

Fotografije: Ciril Bec