Srečanje s člani UO Posavskega DSMS


20. oktobra smo se (kar je že vsakoletna stalnica) na skupnem sestanku upravnih odborov sestali člani UO našega in Posavskega društva seniorjev, menedžerjev in strokovnjakov. Najprej sta nam v Rudarskem domu v Trbovljah predsednika obeh društev Karel Vukovič in Viljem Glas predstavila (okrnjeno) delovanje obeh društev v preteklem poldrugem letu, nato pa smo se pogovarjali o bodočih načrtih in nadaljnjem skupnem sodelovanju.

Mladi zgodovinar Žiga iz Zasavskega muzeja Trbovlje nam je nato predstavil rudarsko sosesko na Njivi in nas vodil skozi dve tipični rudarski stanovanji, eno iz dvajsetih in drugo iz šestdesetih let prejšnjega stoletja.

Pot pa nas je nato vodila na Ostri vrh, kjer smo si ogledali osemmetrsko železno skulpturo Rudarja – Prometeja, delo kiparja Zorana Pozniča. O pobudi za izgradnjo tega veličastnega spomenika rudarstvu in o njegovi izgradnji ter »potovanju« na mesto, od koder danes čuva Trbovlje, nam je veliko zanimivih stvari povedal naš predsednik Karel, ki je bil ves čas sila aktivno vključen v njegovo nastajanje. Na prijetnem jesenskem soncu smo posedli na lične klopce raznih donatorjev in uživali ob pogledu na Trbovlje in okoliške hribe.

Srečanje smo zaključili ob prijetnem klepetu na skupnem kosilu. Še se bomo srečevali…

Besedilo: Dušan Grešak

Fotografije: Ciril Bec